Skip to content
olivno olje

Olivno olje

    Olivno olje je osnovna sestavina shrambe, ki je znana po svojih zdravilnih učinkih v prehrani, in izkazalo se je, da je lahko enako koristno tudi za našo kožo. Olivno olje je bogato z vitamini in antioksidanti ter nam lahko pomaga pri boljši vlažnosti kože, proti staranju in lajšanju poškodb zaradi sonca. Olivno olje lahko uporabljate na koži samostojno ali kot del izdelkov za nego kože, kot so čistila za obraz ali losjoni.Če se odločite za nego las z naravnimi olji, poskrbite, da boste izbrali kakovosten izdelek. Če je vaše lasišče suho in pekočo, ga nahranite z mešanico iz olivnega olja in rumenjaka. 

    Kako pospešiti WordPress v 5 enostavnih korakih

      Če ste lastnik spletne strani, veste, kako pomembno je, da je vaše spletno mesto hitro in učinkovito. Počasno nalaganje lahko vodi do visoke stopnje odbojev in izgube potencialnih strank, zato je ključnega pomena, da optimizirate delovanje svojega WordPressa. Na srečo obstaja več preprostih načinov za povečanje hitrosti vašega spletnega mesta WordPress brez znanja o kodiranju. Oglejmo si pet korakov, kako… 

      konopljino olje

      Konopoljino olje

        Konoplja je vse bolj priljubljena kot zdravilo za različne bolezni, vključno s težavami s kožo in stresom. Ima številne lastnosti, ki prispevajo k zmanjševanju tveganja za bolezni, kot sta Alzheimerjeva bolezen, rak in bolezni srca ter ožilja.  Konopljino olje lahko tudi zmanjša vnetja v telesu in je vsestransko uporabna tudi v kozmetiki in kulinariki. Konopljino olje se pridobiva iz semen rastline… 

        olje grozdnih pčk

        Olje iz grozdnih pečk

          Grozdno olje je vse bolj  priljubljeno olje, ki se danes uporablja v kuhinji ter v izdelkih za kožo in lase. Olje izvira iz semen botanične rastline »Vitis vinifera«, ki se običajno goji za pridelavo vinskega grozdja. Olje iz grozdnih pečk, ki je stranski proizvod vinarstva, se pridobiva iz ostankov semen v grozdju in se uporablja predvsem kot lepotni in kozmetični izdelek,… 

          orehovo olje

          Orehovo olje

            Orehovemu olju lahko rečemo tudi tekoče zlato, saj je tako dragoceno. Dandanes se je uveljavil predvsem v kozmetične namene, kot tudi v zdravilne namene. Najdemo pa ga tudi v prehrani.  Danes orehovo olje izdelujejo v nekaterih francoskih regijah. Izdelujejo ga tudi v Kaliforniji, Avstraliji in Novi Zelandiji. Ne glede na to, kje je orehovo olje proizvedeno, je običajno proizvedeno po…